Külmprotsessi seebid

10953964_775889989170642_3316165263976545026_n

Külmprotsessi seebid valmivad ca 1 tunniga, kuid peavad kuivama 4-6 nädalat enne kasutamist. Kuivamise ajal viiakse seebistumise protsessid lõpuni ja seep muutub tahkemaks ning vastupidavamaks. Külmprotsessi seepides säilivad paljud rasvades ja õlides olevad vitamiinid, suhkrud, proteiinid ja looduslik glütseriin. See muudab seebi väga naturaalseks, looduslähedaseks ja nahasõbralikuks. Su nahk armub nendesse seepidesse esimesest kokkupuutest.
Meie vanaemad keetsid seepi kuumprotsessi meetodil. Seebi keetmisele kulus mitu tundi, lõpuks valati seep vormi ja seda võis juba järgmine päev kasutada. Sel moel jõudis seebistumine juba seebi keetmise ajal lõpuni.
Tegelikult tahab ka kuumprotsessi seep siiski pikemalt kuivada, mille käigus see järjest kõvemaks ja vastupidavamaks muutub.